true

تحولات تکان دهندهای که جهان اسلام در قرون اخیر شاهد آنها بوده به بروز اعتماد به نفس و در نتیجه دفاع قاطع مسلمین از هستی خویش منجر شده است. بیداری اسلامی و خیزش نوین این امت، همچون موجودی زنده و پویا به بالندگی خود ادامه داده و همچنان مراحل و دورانهای رشد و تکامل خود را سپری میکند. حضرت آیتالله اراکی این مراحل را در کتاب حاضر بررسی و نقاط عطف این تحول بنیادین را تحلیل کرده است؛ تحولی که طی آن امت به یاری پیشگامان و رهبران و نیز با الهام از اعتقادات انقلابی خود به حرکت درآمده و به قصد تحقق آرمانهای پیامبران در پیاده کردن حکومت اسلامی در شرایط دشوار و وجود چالشهای گوناگون قیام کرده است.
معظم له، برای خیزش معاصر جهانی اسلامی سه مرحله رابیان میکند:
نخستین مرحلۀ این خیزش که از آن با تعبیر «مرحلۀ بیداری» یاد شده است به همت و کوششهای سید جمال الدین اسدآبادی و فعالیتهای آگاهی بخش و بیدارگرانهوی آغاز شده است.
مرحلۀ دوم، یعنی فرایند پایه گذاری اصول فکری و شیوۀ تفکر و روشهای شناخت بر اساس اصالت اسلامی و اصول گرایی مکتبی، «سازندگی فکری امت» نام گرفته و مؤلف، آیتالله شهید سید محمدباقر صدر؟ره؟ را به عنوان جلودار این مرحله، معرفی کرده است. پس از آن، مرحلۀ سوم فرا میرسد که مرحلۀ انقلاب و تشکیل دولت اسلامی و ارتقای امت به مرحلۀ اقدام عملی در تمامی رویاروییهاست. از نظر ایشان، جلوداری این مرحله با امام خمینی؟ره؟ بنیانگذار جمهوری اسلامی در دوران معاصر بوده است.
سپس معظم له در نهایت به بررسی کوتاهی دربارهجنبش نو اندیشی دینی در حوزههای علمی پرداختهاند که این جنبش را شامل پنج رشتهاصلی میدانند:
۱- تعلیم و تربیت؛
۲- مطالعات و تحقیقات؛
۳- تألیف و نگارش؛
۴- خطابه و سخنوری؛
۵- تشکیلات حوزههای دینی.
true
true
true
true