true

یکی از بهترین جلوههای حیات و نشاط اندیشه در هر اُمتی، بحثها و گفتگوهای علمی و فکری است که در یک فضای علمی متین و موقَر، در میان گرایشهای گوناگون و مکتبهای مختلف، درمیگیرد. کتاب پیش رو نیز نمونهای نو از گفتگوی هدفمند در میان علمای مذاهب اسلامی است؛ گفتگویی که دست سرنوشت زمینه آن را برای دو تن از علمای برجستهاسلام رقم زد و در روزگار مهاجرت، دکتر محمد مسعری و آیتالله شیخ محسن اراکی «دامت برکاته» را گرد آورد تا این دو، در گفتگویی علمی و منطقی، مسألهامامت را که یکی از مهمترین موضوعات فکری و اعتقادی مورد اختلاف جهان اسلام است، به بحث بنشینند و از سویی با رویکرد سَلفی و از سوی دیگر از دیدگاه شیعهدوازدهامامی آن را بررسی کنند.
این گفتگو بین دو تن از علمای اسلام انجام شده است که همزمان از جایگاه و اهمیت علمی و اجتماعی بالایی برخوردارند؛ یکی عالمی شیعی است که در حوزهعلمیه نجف اشرف و با بهرهگیری از محضر مجتهدان بزرگی چون استاد شهید امام سید محمد باقر صدر، تحصیلات خود را تکمیل کرده است و افزون بر تخصص در علوم شرعی مانند فقه، اصول، مکاتب تفسیر، حدیث و رجال، با علوم عقلی و فلسفی نیز انس دارد. و دیگری اندیشمندی اسلامی از مذهب وهابیت است که در کنار دروس دینی سنتی، در رشتهفیزیک محض و ریاضی نیز صاحب تخصص است.
افزون بر بُعد علمی، این دو شخصیت در جنبهسیاسی نیز _ با چشمپوشی از برخی تفاوتها _ با یکدیگر اشتراک دارند؛ یکی نماینده اسبق رهبر انقلاب اسلامی ایران، امام سید علی خامنهای«دامت برکاته» در بریتانیا، و دیگری از برجستهترین شخصیتهای معارض حکومت آلسعود در دههنود میلادی و از مطالبهگران تغییر بنیادی رژیم سعودی است. همچنین وی از مهمترین دعوتگران به ایجاد اصلاحات دینی و بازنگری در برخی از اصول مسلّم در رویکرد وهابی _ سَلفی است.
true
true
true
true